Plantedrømme - populære planter

A touch of G R E E N

Grønne glimt

Hvor er det skønt at få livet både indendørs og udendørs rum op med friske, grønne farver! Jeg har omsider fået plantet ud indenfor med Monstera i opgangen, fine chokoladeblomster hist og pist og de skønne Pilea også. På min ønskeseddel står nu et Eucalyptus træ til badeværelset og enkelte smukke kaktus til soveværelset.
Udenfor, på terrassen, står nu et fint figentræ sammen med oliventræerne. Farverne i år er holdt i lyserød-lilla skala. Jeg vil have fat i flere krukker, for stauder som Rød Solhat, Hosta og flere Hortensia måtte gerne fylde terrassen. Det giver en fantastisk frodig oplevelse at sidde blandt alle de tilplantede krukker (ak ja, indtil bettemanden får fingre i muld og planter!!).

Et lille TIP, hvis man ønsker en “patineret” effekt på terracotta krukker:
Brug yoghurt naturel eller andet surmælksprodukt, smør det på krukken og lad den stå i skygge et stykke tid.
Jeg renser selv krukkerne af for grønne alger, da jeg synes de tager for meget opmærksomhed! Men de kommer i hvert fald af sig selv..
Der findes mange andre måder at få en lettere “patineret” effekt på krukkerne – jeg er selv igang med at eksperimentere med tynde lag maling mm. 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Plantedrømme - populære planter